Dobrodošli na BES.RS!

Toplotne Pumpe

Naše toplotne pumpe, prema načinu rada, mogu se podeliti u dve grupe: toplotne pumpe voda/voda i toplotne pumpe vazduh/voda. Razlika između njih je u izvoru toplotne energije.

Pasivno hlađenje

Instalisana toplotna pumpa tipa voda/voda može se proširiti sa „pasivnom klima opcijom”. U ovom slučaju preko dodatnog izmenjivača topline bunarska voda hladi vodu u grejnom sistemu. Da bi ovo proširenje imalo smisla, u grejnom sistemu treba da se nalaze elementi koji su pogodni za zadatak klimatizacije. Takvi elementi su fan-coil jedinice ili sistem zidnog grejanja. Nakon ovog proširenja, klimatizacija se realizuje sa trenutnom potrošnjom električne energije od 500-1200 W. Naravno, kod toplotnih pumpi vazduh/voda ovaj metod se ne može realizovati.

Često postavljana pitanja

Zašto toplotne pumpe?

Toplotne pumpe pružaju mogućnost za najjeftinije grejanje. One za zagrevanje koriste obnovljive izvore energije, koja nam je na raspolaganju bez novčane naknade. Na ovaj način sa potrošenih 1kW električne energije dobijate u Vašem grejnom sistemu 4-6 kW toplotne energije.

Zašto BES toplotne pumpe?

Današnji izgled i performanse su rezultat 30-o godišnje prakse i istraživanja - to je naš razvoj, proizvod i ponos. Izrađuje se od savremenih komponenti, koji se proizvodebaš za ovakve namene. Mogu se ugraditi u svaki postojeći sistem centralnog grejanja.

Gde se može primeniti?

Naše toplotne pumpe mogu se primeniti u svakom objektu koji treba da se zagreva. To mogu biti stambeni ili kancelarijski prostori, proizvodne hale, magacini, poljoprivredni objekti, sušare, plastenici, bazeni itd.