Dobrodošli na BES.RS!

O nama

     Preduzeće Bestermofrigo d.o.o. osnovan je 2008 godine sa ciljem da se ponovo pokrene razvoj i proizvodnja toplotnih pumpi. Ovaj proces započet je pre više 30 godina (u tadašnjem preduzeću BES), pa je i prekinut zbog neadekvatnih prilika za ovaj posao. Stečeno iskustvo nije izgubljeno, rezultati ondašnjih eksperimenata i danas nam stoje na raspolaganju. Međutim danas su nam na raspolaganju mnogo bolje komponente, sa kojima smo u prilici da postignemo puno bolje rezultate. Sve komponente, koje koristimo imaju provereno poreklo i potiču od najrenomiranijih proizvaođača u svetu.
     Ponosni smo na naše proizvode, jer su oni plod naše stručne spremnosti i izuzetnog zalaganja svih zaposlenih u preduzeću. Među retkim proizvođačima smo, koji su spremni da formiraju toplotne stanice od nekoliko stotina kW-a.
     Našim klijentima pružamo servisne usluge 24 sata u 365 dana u godini u garantnom i vangarantnom roku. Sve naše resurse angažujemo u cilju da svaki naš Klijent bude zadovoljan.


Klijent se kod nas uvek piše sa velikim slovom.

Nova generacija naših toplotnih pumpi nalazi se u prodaji od 2009-e godine, a neki iz prve serije još uvek su u funkciji. Dakle oni su deo grejnog sistema više od 30 godina(u tadašnjem preduzeću BES). Zadnjih godina velika pažnja se posvećuje štednji na svakom planu. Skoro u svim segmentima života i poslovanja nove tehnologije i nova saznanja dali su rezultat u vidu znatnih ušteda. Pomoću toplotnih pumpi može se realizovati znatna ušteda na polju grejanja i klimatizacije. Za grejanje treba izdvojiti znatna sredstva, kako u prodičnoj kući, tako i u procesu proizvodnje i poslovanja.

Pretežna delatnost preduzeća je proizvodnja i prodaja toplotnih pumpi i uređaja za tehnološko hlađenje. Pored toga prihvatamo i njihovu ugradnju i izgradnju kompletnih grejnih sistema( princip „ključ u ruke“).

Kontaktirajte nas i tražite predlog rešenja za Vaš problem. Savete i ponude dajemo besplatno !

Često postavljana pitanja

Zašto toplotne pumpe?

Toplotne pumpe pružaju mogućnost za najjeftinije grejanje. One za zagrevanje koriste obnovljive izvore energije, koja nam je na raspolaganju bez novčane naknade. Na ovaj način sa potrošenih 1kW električne energije dobijate u Vašem grejnom sistemu 4-6 kW toplotne energije.

Zašto BES toplotne pumpe?

Današnji izgled i performanse su rezultat 30-o godišnje prakse i istraživanja - to je naš razvoj, proizvod i ponos. Izrađuje se od savremenih komponenti, koji se proizvodebaš za ovakve namene. Mogu se ugraditi u svaki postojeći sistem centralnog grejanja.

Gde se može primeniti?

Naše toplotne pumpe mogu se primeniti u svakom objektu koji treba da se zagreva. To mogu biti stambeni ili kancelarijski prostori, proizvodne hale, magacini, poljoprivredni objekti, sušare, plastenici, bazeni itd.