Dobrodošli na BES.RS!

Referencije za firme

Hotel Premium Prezident

Hotel Premium Prezident u Sremskim Karlovcima (hotel sa 5 zvezdica) instalisana toplotna snaga od 200kW. Toplotna pumpa je tipa vazduh/voda. Toplotne pumpe greju i klimatizuju objekat hotela. Pomoću njih se greje voda bazena i priprema se sanitarna topla voda. Sistem za odaju toplotne energije čini kombinacija podnog- i zidnog grejanja.


Hotel Prezident

Hotel Prezident u Novom Sadu (hotel sa 5 zvezdica) instalisana toplotna snaga od 300kW. Toplotne pumpe greju objekat hotela, otvoreni- i zatvoreni baren, kao i sanitarnu vodu. Sistem za odaju toplotne energije sastoji se od podnog grejanja i fan-coil jedinica. Klimatizacija objekta je takođe zadatak toplotnih pumpi.


Proizvodna hala

Proizvodna hala u Bačkoj Topoli od oko 800m². Ugrađena je toplotna pumpa tipa voda/voda, grejnog kapaciteta od 70kW.


Poslovni prostor ( kancelarije i magacini )

Poslovni prostor ( kancelarije i magacini ) u Subotici ukupne grejne površine od oko 950m². Ugrađena je toplotna pumpa tipa voda/voda, grejnog kapaciteta od 70kW.


Bazen za foke u zoološkom vrtu

Bazen za foke u zoološkom vrtu u Beogradu i u Jagodini. Zapremina bazena je oko 250m³. Voda u bazenu se preko celog leta drži u temperaturnom opsegu 12-15ºC.


Mobilno klizalište

Mobilno klizalište u Kanjiži sa ledenom površinom od 450m²..

Često postavljana pitanja

Zašto toplotne pumpe?

Toplotne pumpe pružaju mogućnost za najjeftinije grejanje. One za zagrevanje koriste obnovljive izvore energije, koja nam je na raspolaganju bez novčane naknade. Na ovaj način sa potrošenih 1kW električne energije dobijate u Vašem grejnom sistemu 4-6 kW toplotne energije.

Zašto BES toplotne pumpe?

Današnji izgled i performanse su rezultat 30-o godišnje prakse i istraživanja - to je naš razvoj, proizvod i ponos. Izrađuje se od savremenih komponenti, koji se proizvodebaš za ovakve namene. Mogu se ugraditi u svaki postojeći sistem centralnog grejanja.

Gde se može primeniti?

Naše toplotne pumpe mogu se primeniti u svakom objektu koji treba da se zagreva. To mogu biti stambeni ili kancelarijski prostori, proizvodne hale, magacini, poljoprivredni objekti, sušare, plastenici, bazeni itd.